سخنی درباره یک اتصال کامل چوبی
یکی از نکات مهم در کارآمدی چسب چوب, اتصال کامل دو قطعه چوبی با استفاده از فشار معین است. والا چسب چوب به تنهائی شبیه به جوش برق یا کاربیت در فلزات نیست.
درباره انواع اتصالات چوبی پیشتر یادداشت مشروحی در ” دکوراسیون بهفرم ” تقدیم شده که علاقمندان به کارهای چوبی بیننده سایت ” دکوراسیون بهفرم ” میتوانند به همان مراجعه نمایند. در اینجا صرفا به این می پردازیم که چگونه میتوان به اتصال پایداری دست یافت که به آسانی ” لق ” نشود.
در اتصالات چوبی که عمود برهم می باشند, تامین فشار بسیار آسانتر است. اما وقتی این اتصال مربوط به دو قطعه چوبی است که باهم زاویه داشته یا بشکل منحنی باشند, کار قدری مشکل میشود. بعنوان نمونه میتوان از اتصالات چوبی در صندلی استیل یا اتصالات ” فارسی ” مربوط به قاب عکس نام برد.
در چنین مواقعی باید خلاقیت داشت و از قالبهای خاص استفاده کرد که ضمن تامین فشار لازم برای اتصال کامل و دقیق دو قطعه چوبی, کار نیز از فرم خارج نشود. این فشار نمی بایست کم یا بیشتر از اندازه باشد. والا اتصال باندازه کافی محکم نشده یا چسب چوب لازم در محل اتصال باقی نخواهد ماند.
چسب چوب برای محکم شدن نیاز به زمان دارد. میزان این مدت, وابسته به میزان دمای محیط میتواند متفاوت باشد. این زمان در فصول سرد سال بمراتب بیشتر است.
در این تصویر با ابتکار استادکار نجاری آشنا میشویم که برای اتصال ” فارسی ” دو قطعه مربوط به قاب عکس, بجای استفاده از دستگاه منگنه کن, از ” پیچ دستی ” بهره گرفته است. اتصال دو قطعه باهم زاویه 45 درجه دارد.
ما در ” دکوراسیون بهفرم ” خواهیم کوشید در فرصتهای مناسب, بازهم در این باره با بینندگان گرامی علاقمند در ” دکوراسیون بهفرم ” گفتگو کنیم.